Viktig info om våra cykelpass i vinter !

Här hittar du Lygnens Venners kommande och genomförda träningspass och träningsläger, med kartor, information och träningsberättelser.
Användarvisningsbild
Claes-Göran Andersson
Inlägg: 3805
Blev medlem: 2006-04-25 13:53
Förnamn: Claes-Göran
Efternamn: Andersson
Ort: Partille

Viktig info om våra cykelpass i vinter !

Inlägg av Claes-Göran Andersson » 2006-11-09 22:24

*** Vintercykling ***.

Denna vinter kommer det att ordnas träningspass varje vecka för de som är sugna/träningsvilliga. Vi har planerat träning från v.45 till v.13.

Vi kommer att ha fem startplatser som ändras varje vecka:
:arrow: Lindome centrum
:arrow: Sävedalen "Glashuset"
:arrow: Landvetter Centrum
:arrow: Preem Slottskogen
:arrow: Kungsbacka Sportcenter

Dessutom blir det gästcyklingar som startar från andra ställen, tex Kungälv.

Vi ser gärna att ni använder forumet och visar ert intresse för passet. Ingen av oss vill komma till en startplats och bara hitta en ensam passledare!

Vid prognos på dåligt väder kallt, regn, snö etc. kommer passledarna att meddela på forumet om passet genomförs, kortas eller blir inställt.

Varje startplats har två startplatsansvariga/passledare.

Viktigt: Vi är flera som kommer att använda våra "tunga" vintercyklar och så småningom även dubbdäck. Farten på passen kommer att vara anpassad till 23-27 km/tim i snitt. Med vinterdäck 20-25.

OBS!! Cyklarna skall vara utrustad med skärmar och kompislapp. Ingen vill sitta i vägsprut i kylan. Kompislapp innebär att man förlänger bakskärmen ner mot kl. 5 på hjulet. Förläng även er framskärm det sparar sprut på fötter och kläder!

Kommer ni med racercykel till dessa pass skall cykeln vara utrustad enligt ovan och ni får anpassa farten eller skapa en egen grupp och fart.

Det går att cykla i nästan alla väder bara man klär sig förståndigt! Se länken: "Hur man klär sig i kylan". Även om det är ett antal plusgrader skall man klä sig för minusgrader eftersom vätan kyler! Antal lager anpassar man efter vädret.

Låst